ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Ενα συγκλονιστικό εξώφυλλο του αμερικανικού περιοδικού TIME εμπνευσμένο από τις ταραχές... του 1968 στη Βαλτιμόρη και τις πρόσφατες στην ίδια πόλη, 47 χρόνια μετά, αποδεικνύει ότι υπάρχει άσβεστο μίσος.

Το ΤΙΜΕ επέλεξε για εξώφυλλο μια ασπρόμαυρη φωτογραφία από τις φυλεκτικές εξεγέρσεις που συγκλόνισαν την Βαλτιμόρη πρόσφατα με αφορμή το θάνατο ενός αφροαμερικάνου από αστυνομική βία. Η εικόνα, θα μπορούσε να είναι κάλλιστα, από τα επεισόδια που ξέσπασαν στην ίδια πόλη, 47 χρόνια πριν, με αφορμή την δολοφονία του ηγέτη Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ. 
Οι υπεύθυνοι του περιοδικού έχουν σβήσει με κόκκινη γραμμή την χρονιά εκείνη και έχουν προσθέσει χειρόγραφα από πάνω 2015. «Αμερική: Ό,τι έχει αλλάξει. Ό,τι δεν έχει» είναι ο υπότιτλος που συνοδεύει τον κεντρικό τίτλο του περιοδικού.



Οπως περιγράφει το TIME. οι κάτοικοι της Βαλτιμόρης που είναι μιας ορισμένης ηλικίας, έζησαν τα γεγονότα του 1968: Εξι άνθρωποι νεκροί, 700 τραυματίες και 1.000 επιχειρήσεις λεηλατημένες. «Δεν συνήλθαμε ποτέ πραγματικά από την εξέγερση του 1968» λέει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τζακ Γιάνγκ.

Σχεδόν μισό αιώνα μετά, οι μνήμες ξαναζούν. Στους δρόμους της αμερικανικής πόλης ξέσπασαν βίαια επεισόδια όταν δύο Αφροαμερικανοί άντρες, ο 43χρονος Eric Garner και ο 18χρονος Michael Brown, έχασαν τη ζωή τους σε δύο διαφορετικά περιστατικά στη Νέα Υόρκη και στο Μιζούρι από απροκάλυπτη αστυνομική βία εις βάρος τους.

Με ανεργία στο 8,4% η Βαλτιμόρη μοιάζει βασίλισσα της ανάκαμψης. Όμως τα λεφτά δεν μοιράζονται ακριβοδίκαια και το 24% των νοικοκυριών ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ σε όλη την πολιτεία του Μέριλαντ το ποσοστό αυτό πέφτει στο 9,8%.

Οι φωτογραφίες ενός ερασιτέχνη που έγιναν viral

Το ΤΙΜΕ φιλοξενεί τις φωτογραφίες από τα πρόσφατα επεισόδια, ενός 26χρονου ερασιτέχνη φωτογράφου του Ντέβιν Αλλεν. Οι ασπρόμαυρες εικόνες από τις διαδηλώσεις στη Βαλτιμόρη που έχει τραβήξει και ανεβάσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, έχουν γίνει viral από άλλους χρήστες, αλλά και διεθνή ΜΜΕ.
























loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top