ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

Τι φέρνει στις ζωές μας το Μνημόνιο 3
Περνάνε αλλαγές όπως η κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς, οι ομαδικές απολύσεις, πιο ακριβή η υγεία, ανατροπές σε σειρά επαγγελμάτων ενώ πρέπει να απολυθούν (ξανά) οι εργαζόμενοι σε ΕΡΤ και οι καθαρίστρες - σύμβολο.

Μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα θα βρεθούν χιλιάδες ειδικές αλλά και γενικές κατηγορίες Ελλήνων πολιτών μετά την ανακοίνωση της δέσμης μέτρων για την επίτευξη συμφωνίας και την υπογραφή Γ' Μνημονίου.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως με την υπογραφή πλέον του νέου πλαισίου ανοίγουν και θέματα που μέχρι σήμερα ήταν 'ταμπού" όπως οι πλειστηριασμοί κατοικιών, θα διερευνθεί το κυνήγι δανειοληπτών για χρέη προς τις τράπεζες, προωθείται η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων αλλά και οι ομαδικές απολύσεις, το πάγωμα των αλλαγών στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας ενώ θα οδηγηθούν σε ακυρώσεις τα επιδόματα του νόμου για την ανθρωπιστική κρίση που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο αλλά και σειρά επαναπροσλήψεων που νομοθετήθηκαν και προωθήθηκαν από τον Φεβρουάριο και μετά όπως οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ή οι καθαρίστριες - "σύμβολο του αγώνα" κατά Ζωή Κωνσταντοπούλου, του υπουργείου Οικονομικών.

Πρόκειται για το πλήρες "ξήλωμα" υποσχέσεων και νόμων της πεντάμηνης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που θα δημιουργήσει σαφείς κραδασμούς. Κι αυτό διότι ακόμα και σε περιοχές που αποτελουσαν κοινωνικά "άβατα" όπως η στέγη, οι παροχές προς τους αγρότες - που θίγονται άμεσα και καίρια για πρώτη φορά - ή οι εργασιακές σχέσεις ανατρέπουν το μείγμα πολιτικής της αριστεράς και δημιουργούν νέες κοινωνικές δυναμικές.

Θα πρέπει να τονίσουμε πως για θέματα επίσης όπως η Κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, η πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων στα σούπερ μάρκετ ή η διάρκεια του γάλακτος, η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κινδύνευσε να πέσει και πλέον τωρα θεσμοθετούνται.
Πηγή: Protothema.gr
loading...
 
Top