ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

Όλα δείχνουν πως ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας περνάει στην αντεπίθεση και εξαπολύει σφοδρότατη επίθεση κατά των διαφωνούντων, κάνοντας άλλο ένα βήμα, προκειμένου να τους αναγκάσει να βρεθούν και τυπικά απέναντί του.

Μιλώντας σε πρωινή σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες ο κ. Τσίπρας είπε πως το μόνο που βλέπει μέχρι σήμερα είναι ηρωϊκές δηλώσεις, αλλά καμία εναλλακτική στο εκβιαστικό δίλημμα της 12ης Ιούλη.
Και αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός: "αν κάποιοι πιστεύουν ότι το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο είναι το Σχέδιο Σόιμπλε, η αρπαγή του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ ή το να δίνουμε στους συνταξιούχους χαρτάκια «iou»αντί για συντάξεις, ας βγουν να το εξηγήσουν στον ελληνικό λαό. Και να μη κρύβονται πίσω από την ασφάλεια της δικής μου υπογραφής".

Με αυτή ακριβώς τη φράση ο κ. Τσίπρας κατακεραυνώνει τόσο τον κ. Λαφαζάνη που είχε μιλήσει για εισβολή στο Νομισματοκοπείο όσο και τον πρώην στενό του συνεργάτη, Γιάννη Βαρουφάκη που μιλούσε για το παράλληλο νόμισμα iou. 

O πρωθυπουργός δήλωσε πως έχει πλήρη επίγνωση ότι ανέλαβε την ευθύνη ενός δύσκολου συμβιβασμού, λέγοντας πως αυτός ο συμβιβασμός "μας κρατά ζωντανούς να συνεχίσουμε να παλεύουμε. 

Για την αυριανή κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή ο κ. Τσίπρας τόνισε πως "ψηφίζουμε τις τελευταίες προκαταρικές δράσεις και για έναν μήνα, περίπου, δεν έχουμε άλλη υποχρέωση νομοθέτησης και πρέπει να ρίξουμε το βάρος στην διαπραγμάτευση για τη νέα δανειακή σύμβαση".

Ταυτόχρονα όπως σημειώνει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα ρίξει το βάρος στους παρακάτω τομείς:

- Στην καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής,
- Στην προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων και αναγκαίων αλλαγών στο πολιτικό σύστημα
- Στη προώθηση στοχευμένων δράσεων για τη στήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων
- Στην προσπάθεια άμεσης προσέλκυσης επενδύσεων στην χώρα, ώστε να αντισταθμιστούν οι υφεσιακές τάσεις στην οικονομία.

Ο κ. Τσίπρας όμως μιλάει και για την επόμενη ημέρα από τη συμφωνία, λέγοντας πως τότε είναι αναγκαίος ο απολογισμός και μία ολοκληρωμένη αποτίμηση της πορείας μας και να χαράξουμε συλλογικά την στρατηγική μας με τα δεδομένα της νέας πραγματικότητας.

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας προαναγγέλλει και συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως μετά τη συμφωνία η Αριστερά πρέπει να οδηγηθεί το Σεπτέμβρη σε ευρείες συλλογικές διαδικασίες ώστε να προσδιορίσουμε τους στόχους και τα χαρακτηριστικά της αριστερής διακυβέρνησης στα νέα δεδομένα.

Πηγή: newsit.gr
loading...
 
Top