ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

post-feature-image
Διαβάζοντας και ζωγραφίζοντας αγιογραφίες στο μικρό σπίτι όπου ζει στη Νεάπολη της Λάρισας περνά πλέον τις ώρες του ο Κυριάκος Παπαχρόνης. Ακόμη και όσοι τον γνώριζαν από παλιά δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν σήμερα τον άνθρωπο που έμεινε στην ιστορία ως ο «δράκος» της Δράμας. Αλλά και ο ίδιος, στα 55 του και 12 χρόνια μετά την αποφυλάκισή του, αποφεύγει να μιλά για τον εαυτό του και το παρελθόν.

Ο μεσήλικας με τα μαύρα γυαλιά είναι κλεισμένος στον εαυτό του. Μιλάει με λίγους, συναναστρέφεται με ακόμα λιγότερους. Συνήθως συχνάζει για ποτό και καφέ σε μαγαζιά των οδών Φιλελλήνων, Δήμητρας και Ηφαίστου, όπου τον γνωρίζουν ελάχιστοι και συγκεκριμένοι θαμώνες.

Οικονομικά τα βγάζει δύσκολα πέρα... Κατά καιρούς δούλευε σε εργοστάσιο της περιοχής για τα προς το ζην ή πουλούσε τις αγιογραφίες που φιλοτεχνούσε. Ενας φίλος του αποκαλύπτει πως, όταν βγήκε από τη φυλακή στις 8 Δεκεμβρίου 2004, κρατούσε δύο βαλίτσες με τα ρούχα του και άλλες τέσσερις, γεμάτες σταυρουδάκια και εργόχειρα που έφτιαχνε όλα αυτά τα χρόνια στο κελί του!

Μένει μόνιμα στη Λάρισα

«Σκόπευε να τα πουλήσει σε μοναστήρια προς τέσσερα ευρώ το ένα. Θα μάζευε περίπου 80.000 ευρώ για να μπορέσει να ζήσει. Μέσα από τη φυλακή έδινε σε μοναστήρια, όμως όταν βγήκε έξω και προσπάθησε ο ίδιος να προωθήσει τη δουλειά του δεν τα αγόραζε κανένας και έτσι του έμειναν στο σπίτι» λέει!

Από την αποφυλάκισή του και μετά ο Παπαχρόνης δεν έδωσε ποτέ κάποιο δικαίωμα. Είχε πάρει την απόφαση να μείνει μόνιμα στη Λάρισα, όπως και έκανε. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πήρε αρκετά κιλά και έβαψε τα λευκά μαλλιά του κατάμαυρα, σε μια προσπάθεια να μην τον συνδέει πλέον κανείς με το παρελθόν του.

Ο πρώην αξιωματικός των ΛΟΚ είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο πριν από τρεις δεκαετίες, όταν αποκαλύφθηκε ότι ήταν εκείνος που έστηνε καρτέρι σε ανυποψίαστες νεαρές γυναίκες σε Δράμα, Ξάνθη και Θεσσαλονίκη, τις βίαζε και τις σκότωνε. Καταδικάστηκε σε δις ισόβια για δύο ανθρωποκτονίες από πρόθεση, τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονιών, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών σε δύο από τα θύματα, δύο απόπειρες βιασμού, μια κλοπή και δέκα περιπτώσεις οπλοφορίας και οπλοχρησίας.
loading...
 
Top