ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Είτε έχεις κλείσει κάποιο ραντεβού για επαγγελματικό μακιγιάζ, εν όψει γιορτών, είτε έχεις τελειοποιήσει την τεχνική σου και βάφεσαι μόνη σου…
είτε κάτι ενδιάμεσο, αξίζει να γνωρίζεις κάποια πράγματα για το μακιγιάζ που δεν έχουν σχέση με το μακιγιάζ.
Τι εννοούμε;

Μη κάνεις μακιγιάζ μαζί με μια φίλη που έχει έντονη άποψη για όλα

«Ο καθένας μπορεί να έχει άποψη για το τι θα σου πήγαινε βάση της δικής του εμπειρίας μακιγιάζ και τι μπορεί να μην αναδείξει τα καλύτερα χαρακτηριστικά σου. Αφού πληρώνεις για επαγγελματικό μακιγιάζ, άφησε το στα χέρια του επαγγελματία» συμβουλεύει η εκπρόσωπος της Chanel, makeup artist Mimi Tran.

Μην παρακολουθείς τη διαδικασία

«Το σημαντικότερο που δεν πρέπει να κάνεις όταν σε μακιγιάρει επαγγελματίας είναι να παρακολουθείς επικριτικά τη διαδικασία (εκτός κι αν είσαι εκεί για να κάνεις μάθημα)» συστήνει η makeup artist Sarah Torrento. «Θα πρέπει να ολοκληρωθεί το μακιγιάζ για να έχεις εικόνα και αν αναλύεις κάθε βήμα πριν τελειώσει, το πιθανότερο είναι πως δεν θα σου αρέσει το αποτέλεσμα και θα αγχώνεσαι. Ένα επαγγελματικό μακιγιάζ είναι μια πολυτέλεια και θα πρέπει να είναι απόλαυση! Οπότε κάθισε αναπαυτικά, χαλάρωσε και εμπιστέψου τον ειδικό που έχεις επιλέξει. Και να θυμάσαι πως μπορεί πάντα να κάνεις μικρές αλλαγές όταν ολοκληρωθεί το μακιγιάζ».
Μην υποθέτεις πως το smoky eye σημαίνει το ίδιο πράγμα για όλους

«Ένα look όπως το smoky eye μπορεί να σημαίνει διαφορετικό πράγμα για δύο ανθρώπους» σχολιάζει η makeup artist Ana Buitrago. «Μην υποθέτεις πως η makeup artist θα καταλάβει τι ακριβώς θέλεις αν δεν εξηγήσεις λίγο παραπάνω».

Μη φοβάσαι να δείξεις τι σου αρέσει σε φωτογραφία

«Με εμπνέει πραγματικά όταν οι πελάτισσες μου δείχνουν φωτογραφίες με το look που θέλουν» μας λέει η Buitrago. «Μπορεί να μην μοιάζεις με το πρόσωπο της φωτογραφίας, αλλά θα δώσεις στη μακιγιάζ μια ιδέα για τις προτιμήσεις σου».
Μη διστάζεις να ακούς υποδείξεις

«Εμπιστέψου τις υποδείξεις που σου κάνει η μακιγιέζ για τα χαρακτηριστικά σου» συμβουλεύει η Buitrago. «Έχουμε εκπαιδευτεί για ξέρουμε τι θα δείχνει καλό με βάση τα χαρακτηριστικά σου και αν πληρώνεις έναν makeup artist, εκμεταλλεύσου τις γνώσεις του».
Μην είσαι απόλυτη

«Αν πας σε μία επαγγελματία μακιγιέζ για να σε περιποιηθεί, το πιο σημαντικό είναι να είσαι ανοιχτή στις προτάσεις της» σχολιάζει η senior artist της MAC Regan Rabanal. «Αν έχεις ένα συγκεκριμένο τρόπο που φτιάχνεις τα φρύδια ή τα χείλη σου, να είσαι ανοιχτή σε έναν καινούργιο τρόπο αφού τα πράγματα αλλάζουν από σεζόν σε σεζόν και ευθυγραμμίζονται με τις τάσεις. Αν τα θέλεις όλα με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο και δεν είσαι πρόθυμη να τα αλλάξεις, δεν θα ζήσεις τη μαγεία του επαγγελματικού μακιγιάζ».

Μην περιμένεις μακιγιάζ σαν αυτό που βλέπεις στο Instagram

«Πολλές κοπέλες μας δείχνουν ακριβώς ποιο μακιγιάζ θέλουν βλέποντας μια φωτογραφία στο Instagram. Το μακιγιάζ του Instagram, που σημαίνει τονισμένα, δραματικά φρύδια, με σκούρα χείλη, με contour και highlight, με smoky eye – είναι απλά υπερβολικό για την αληθινή ζωή» εξηγεί η Rabanal. «Μπορεί να είναι πραγματικά όμορφο σε μια φωτογραφία που έχει περάσει από διάφορα φίλτρα πριν ανέβει, αλλά δεν θα δείχνει το ίδιο επάνω σου και –πραγματικά- είναι λογικό να τα κάνεις όλα αυτά μαζί; Όχι!»

Μην κάνεις κάτι που θα σε κάνει να νιώθεις εντελώς άβολα

«Εσύ θα έρθεις με συγκεκριμένες προσδοκίες, η makeup artist θα κάνει αυτό ακριβώς που θέλει και μετά εσύ θα φρικάρεις επειδή θα νιώθεις εντελώς άβολα με το αποτέλεσμα» προειδοποιεί η senior artist της MAC Tiffany Johnston. «Οπότε η βασική μου συμβουλή είναι να μην κάνεις κάτι με το οποίο θα νιώθεις εντελώς άβολα. Εάν πρόκειται να φωτογραφηθείς με αυτό το μακιγιάζ, καλό είναι να γνωρίζεις προκαταβολικά ότι το αποτέλεσμα θα είναι λίγο πιο έντονο απ’ όσο περιμένεις, αλλά ζήτησε από τη μακιγιέζ να το προχωρήσει λίγο λίγο. Επειδή διαφορετικά θα βγεις έξω και θα αρχίσεις να ξεβάφεσαι!»
Μη ντρέπεσαι

«Οι makeup artists κάνουν αυτή τη δουλειά και δεν πρόκειται να τις πληγώσεις» συμβουλεύει η Johnston. «Η μακιγιέζ θα πρέπει να γνωρίζει τι δεν σου αρέσει. Να είσαι ειλικρινής».
Μη λες «κάνε ό,τι θέλεις» ενώ περιμένεις κάτι συγκεκριμένο

«Όταν λες “κάνε ό,τι θέλεις”, να είσαι έτοιμη να κάνει η μακιγιέζ ό,τι θέλει» συμβουλεύει η Johnston. «Μην το λες αυτό και μετά λες ότι το αποτέλεσμα είναι χάλια. Εάν έχεις κάτι στο μυαλό σου, απλά πες το».

Πηγή
Το διαβάσαμε εδώ... 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top