ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Μια μητέρα γέννησε ένα κοριτσάκι, που τα όργανα του σώματός του βρίσκονταν έξω από το σώμα. Της είχαν πει, ότι το μωρό της δεν θα μπορούσε να επιβιώσει.

Η 26χρονη Clare Rowe, προσπαθούσε επί 15 μήνες να μείνει έγκυος, όταν τελικά με τη βοήθεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης, τα κατάφερε.

Η νεαρή καθηγήτρια λυκείου από το Newcastle, βόρεια του Σίδνεϊ, ήταν ενθουσιασμένη που θα γινόταν μητέρα. Μετά από ένα υπέρηχο 12-εβδομάδων όμως, οι ελπίδες της χάθηκαν, αφού ανακάλυψε ότι η κόρη της δεν θα μπορούσε να επιβιώσει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.


«Τη στιγμή που μου είπαν ότι το κοριτσάκι μου δεν θα επιβίωνε, έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Με ρώτησαν αν ήθελα να ρίξω το μωρό, αλλά παρόλο που ήξερα ότι θα έχει κάποιες γενετικές ανωμαλίες δεν ήθελα να παίξω με το Θεό. Κάτι τέτοιο δεν θα με έκανε να το αγαπάω λιγότερο.

Azalea Valerie Rowe, was born on July 28, 2015, with her bowel, gall bladder, liver and part of her stomach on the outside of her bodyHer parents Clare, 26, and Dane, 27, had been trying for a baby for 18 months before finding out they were going to be parentsBut three months into the  pregnancy they were told Azalea was 'incompatible for life' although she beat all odds and survived pregnancy

Η κόρη μου επιβίωσε και γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου του 2016. Ένα μέρος από το στομάχι της, το μεγαλύτερο μέρος του εντέρου της, η χοληδόχος κύστη της και το συκώτι της, ήταν όλα στον ομφάλιο λώρο της αντί να είναι μέσα στο σώμα της.

Οι κοιλιακοί μυς της δεν είχαν σχηματιστεί σωστά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, επιτρέποντας τα όργανά της να «πεταχτούν» προς τα έξω και να σχηματιστούν στην εξωτερική πλευρά του σώματός της».

Azalea for her first Christmas - the little girl's organs are still sticking out of her stomachMrs Rowe spent nine weeks in hospital with her daughter before the sack containing her organs was robust enough for her to be allowed home

Τα όργανά της, τα προστάτευαν με μια λεπτή μεμβράνη γύρω από τον ομφάλιο λώρο της, η οποία ήταν τόσο λεπτή που οι γονείς δεν μπορούσαν καλά-καλά να κρατήσουν το μωρό τους αγκαλιά.

Η κατάσταση αυτή, ονομάζεται ομφαλοκήλη και είναι πολύ σπάνια. Όταν η Rowe προσπάθησε να μάθει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι θα πρέπει να κάνει για να επιβιώσει το μωρό της, βρέθηκε σε αδιέξοδο.

«Δεν ήξερα καν ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο, παρόλο που γίνονται τόσα πολλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ήθελα να μάθω περισσότερα πράγματα, από άλλους ανθρώπους που τους έχει συμβεί το ίδιο πράγμα».

Οι πρώτες εβδομάδες με το μωρό, ήταν σπαρακτικές. Η μητέρα, έβλεπε το μωρό της να λιμοκτονεί, να ουρλιάζει και να προσπαθεί να κρατηθεί στη ζωή. Η μεμβράνη που κάλυπτε τα όργανά του ήταν τόσο λεπτή, που όταν έτρωγε κάτι κινδύνευε να σπάσει.

Mrs Rowe, a school teacher, said she had never heard of babies being born with Azalea's rare condition and couldn't find any information on it online She said her now happy daughter had to be starved for her first four days of life - because feeding her could have killed her 

Έπρεπε να της αντλούν το γάλα μέσα στο στομάχι, μέσω ενός σωλήνα και στη συνέχεια να εξετάζουν αν είναι εύπεπτο.

«Μετά από τρεις εβδομάδες, έκανε τα πρώτα της πραγματικά κακάκια, πράγμα το οποίο σήμαινε ότι το σώμα της είχε κάνει πέψη του γάλακτος», είπε η Rowe.

Στη συνέχεια η μητέρα, έμαθε από τις νοσοκόμες και τους γιατρούς τα πάντα για το πώς να περιποιείται και να φροντίζει το μωρό της.

It took the baby over three weeks before her body could digest her mother's milkThe young mum said she couldn't have chest-to-chest contact with her baby for months - and could only comfort her by touching her hand in her first few weeksAzalea had to be kept lying down for over four months - she has only recently been cleared to sit - her parents pictured taking her outside fir a walk at the hospital

«Την πρώτη φορά που το έντυσα, άρχισε να ουρλιάζει και σκέφτηκα ότι πονάει πολύ. Ο γιατρός όμως μου είπε ότι δεν έκλαιγε για αυτό το λόγο, αφού στα όργανα δεν υπάρχουν νευρικές απολήξεις. Οι γιατροί μας βοήθησαν πολύ και μας έδειξαν τον τρόπο που πρέπει να ταΐζουμε το μωρό αλλά και το πώς να το κουβαλάμε και να το κρατάμε».

Mr Rowe holding his baby for skin-to-skin contact for the first time Azalea and her mother were allowed to leave the hospital after nine-weeks

«Μετά από έξι μήνες, το κοριτσάκι μας είναι πολύ καλύτερα από ότι περιμέναμε. Τα όργανά του αρχίζουν να καλύπτονται με δέρμα. Το δέρμα είναι μαλακό και μπορεί να σχιστεί εύκολα, αλλά αυτό είναι καλύτερη προστασία από το λεπτή μεμβράνη που προστάτευε τα όργανα της πριν. Χθες, έφαγε για πρώτη φορά στερεή τροφή. Είμαι πολύ χαρούμενη που βλέπω το μωρό μου να μεγαλώνει».

'They gave me an old style baby capsule – one adult would sit with her in the back and we would go to the hospital'The young mother is telling her story in preparation for World Omphalocele Awareness Day on January 31The little girl is developing at a normal rate in many areas and is now allowed to be on her stomachthe couple found out their baby would be born with defects in a 12-week scan 

«Τόσο καιρό δεν μπορούσαμε να αγγίξουμε την κοιλιά της. Την κουβαλούσαμε στην πλάτη για να τη μεταφέρουμε. Τώρα μαθαίνει να κάθεται κανονικά και να βρίσκεται στην αγκαλιά των γονιών της.

Ήταν το πιο δύσκολο έτος της ζωής μου, αλλά πραγματικά άξιζε τον κόπο! 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top