ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Το ροκ εν ρολ έχασε χθες Σάββατο έναν από τους ανθρώπους που το δημιούργησαν. Ο κιθαρίστας, συνθέτης και τραγουδιστής Τσακ Μπέρι, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών, άλλαξε την ιστορία της μουσικής.




Ο Τσαρλς Έντουαρντ Άντερσον Μπέρι ο πρεσβύτερος βρέθηκε άψυχος από νοσοκόμους μέσα στο σπίτι του, όπου έσπευσαν έπειτα από μια τηλεφωνική κλήση σε κέντρο άμεσης βοήθειας. Οι προσπάθειές τους να τον επαναφέρουν δεν είχαν αποτέλεσμα. Ο θάνατός του κηρύχθηκε στις 13:26 τοπική ώρα (20:26 ώρα Ελλάδας), όπως διευκρίνισε η αστυνομία της κομητείας Σεντ Τσαρλς (Μιζούρι, κεντρικές ΗΠΑ).



Ο Τσακ Μπέρι αφήνει πίσω του ένα τεράστιο έργο, από το «Maybellene» ως το «Roll Over Beethoven» κι από το «Johnny B. Goode» ως το «Sweet Little Sixteen», τραγούδια που επηρέασαν γενιές ολόκληρες μουσικών.



Παρότι είναι ο Έλβις Πρίσλεϊ αυτός που έμεινε γνωστός ως ο «βασιλιάς» του ροκ εν ρολ, τον τίτλο άξιζε εξίσου ο Τσακ Μπέρι.



Από τον Μπρους Σπρίνγκστιν μέχρι τον Μικ Τζάγκερ, βροχή ήρθαν οι αντιδράσεις μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Τσακ Μπέρι.



Ο Μπρους Σπρίνγκστιν δήλωσε: «Ο Τσακ Μπέρι ήταν ο πιο μεγάλος από τους ρόκερ, τους κιθαρίστες και ο πιο μεγάλος από τους στιχουργούς του ροκ που έζησε ποτέ. Είναι μια τεράστια απώλεια, η απώλεια ενός γίγαντα για πάντα».



Ο Ρίνγκο Σταρ (The Beatles) ανέφερε : «Αναπαύσου εν ειρήνη. Και ειρήνη και αγάπη Τσακ Μπέρι, Μίστερ ροκ εντ ρολ».



Από τους Rolling Stones δήλωσαν: «Με μεγάλη θλίψη οι Rolling Stones έμαθαν τον θάνατο του Τσακ Μπέρι. Ήταν ένας αληθινός πρωτοπόρος του ροκ, μια απίστευτη επιρροή. Ο Τσακ Μπέρι δεν ήταν μόνο ένας λαμπρός κιθαρίστας, ένας λαμπρός τραγουδιστής, ήταν επίσης λαμπρός στη σκηνή και κυρίως ήταν ένας αληθινός μετρ ως στιχουργός. Τα τραγούδια του Τσακ Μπέρι θα είναι αιώνια».



Ο Μικ Τζάγκερ δήλωσε: «Είμαι τόσο θλιμμένος που έμαθα την είδηση του θανάτου του Τσακ Μπέρι. Θέλω να τον ευχαριστήσω για όλη αυτή τη μουσική που μας έδωσε και που τόσο μας ενέπνευσε. Φώτισε τα χρόνια της εφηβείας μας, έδωσε ζωή στα όνειρά μας να γίνουμε μουσικοί και να ανέβουμε στη σκηνή. Οι στίχοι του έλαμψαν πάνω απ' όλα και φώτιζαν μ' ένα παράξενο φως αυτό το περίφημο αμερικανικό όνειρο. Τσακ, ήσουν απίστευτος και η μουσική σου θα μείνει χαραγμένη μέσα μας για πάντα».


Πηγή
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top