ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

post-feature-image

Απαντες θα περίμεναν πως η ανανέωση του Λιονέλ Μέσι με την Μπαρτσελόνα θα ήταν η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που η ανανέωση του εξελίσσεται σε σίριαλ.

Το συμβόλαιο του Λιονέλ Μέσι ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2018 και η Μπαρτσελόνα δείχνει αυτή τη στιγμή ανήμπορη να εκπληρώσει τις αξιώσεις του σούπερ σταρ της, με συνέπεια να μην μπαίνουν υπογραφές και το θέμα να παρουσιάζει αυξημένο κίνδυνο. Ο ηγέτης της ομάδας στα 29 του είναι αποφασισμένος να μαζέψει όλο το χρήμα στο καλύτερο συμβόλαιο που θα μπορέσει να πάρει ποτέ του. Οπότε, κυκλοφορεί ότι ζητάει 34 εκατ. ευρώ καθαρά. Αυτό για το club μεταφράζεται σε 68 εκατ. καθώς στην μεγάλη χώρα της Ιβηρικής η εφορία είναι στο 50% των μεικτών αποδοχών.

Το συγκεκριμένο ποσό όμως όπως είναι αυτή τη στιγμή τα οικονομικά του συλλόγου, δεν μπορεί να δοθεί και γι' αυτό εμφανίζεται τούτη η καθυστέρηση. Ο πρόεδρος Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου αναζητά λύσεις και σκοπεύει να πουλήσει. Οι Ισπανοί γράφουν ότι πρώτος στη λίστα προς παραχώρηση είναι ο Αρντά Τουράν, ενώ πρέπει να κοπούν χρήματα και από άλλες περιπτώσεις και μισθούς, ώστε να μαζευτούν για τον Μέσι. Το πλάνο θέλει να του δίνουν τετραετή επέκταση, ώστε να φτάσει έως και το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ, με το οποίο φιλοδοξούν να κλείσουν τρελές συμφωνίες τότε και σε αυτό χρειάζονται και το μεγάλο όνομά τους να ηγείται.
msslrkj2
ο πρώτο συμβόλαιο του πιτσιρικά Λιονέλ Μέσι υπογεγραμένο σε χαρτοπετσέτα
Ομως το πρόβλημα ουσιαστικά για τους Καταλανούς είναι διπλό. Δεν έχει να κάνει μόνο με το να βρουν τα φράγκα, για να πληρώσουν το ίνδαλμά τους, αλλά και με το να διαχειριστούν τον τεράστιο βραχνά του «Finacial Fair Play». Η FIFA έχει ως όριο να πληρώνουν οι ομάδες για μισθούς μέχρι το 70% των συνολικών εσόδων τους (σ.σ.: ώστε να υπάρχουν χρήματα για τις ακαδημίες, βελτίωση γηπέδου κτλ). Και η Μπάρτσα αυτή τη στιγμή το έχει αγγίξει. Πώς λοιπόν θα το ξεπεράσει, ώστε να αυξήσει τον μισθό του Μέσι;

Ο Μπαρτομέου και το οικονομικό επιτελείο του καλούνται να βρουν τη χρυσή τομή. Ισως γι' αυτό να μην έχει κατατεθεί ακόμα πρόταση στον Αργεντινό. Αυτό τουλάχιστον κυκλοφορεί, με τις «αντιπολιτευόμενες» εφημερίδες της Μαδρίτης να ισχυρίζονται ότι οι δύο πλευρές κάθε άλλο παρά κοντά βρίσκονται. Ο τεχνικός διευθυντής ωστόσο, Ρόμπερτ Φερνάντεθ είχε εξηγήσει τον Γενάρη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Rac1» ότι: «Η υπόθεση βρίσκεται στο σωστό δρόμο και αυτή είναι η μόνη αλήθεια». Είναι όμως;
msslrkj3
Η λογική ορίζει ότι επισήμως η Μπαρτσελόνα δεν θα μπορούσε να εκφράσει κάποια διαφορετική πεποίθηση. Κανείς στην οικογένεια των Μπλαουγκράνα δεν μπορεί να διανοηθεί ότι δεν θα υπογράψει το μεγάλο αστέρι. Μόνο που όσο κυλάει ο χρόνος και έχοντας στα χέρια του αστρονομικές προτάσεις από αλλού, ο Μέσι σταδιακά δεν μοιάζει και τόσο δεδομένος. Είναι πολύ κοντά το καλοκαίρι του 2018 και με τέτοιους σούπερ σταρ δεν αφήνεις να μπει ο τελευταίος χρόνος συμβολαίου, δίχως να τους έχεις κλειδώσει στα αποδυτήριά σου.

Η κατάσταση είχε χειροτερέψει έπειτα από εκείνη την αχρείαστη ατάκα που είχε ξεστομίσει μέσα Γενάρη ο υπεύθυνος του club στην Ισπανική Ομοσπονδία, Πέρε Γκρατακός («Ο Μέσι χωρίς τους Νεϊμάρ, Πικέ, Ινιέστα και τους υπόλοιπους δεν θα ήταν το ίδιο σπουδαίος»). Λίγες μέρες αργότερα όμως στο κανάλι της ομάδας ο Χαβιέρ Μασεράνο έσπευσε να υποστηρίξει το αντίθετο στην πλήρη υπερβολή του: «Ο Μέσι είναι μεγαλύτερο μέγεθος ακόμα και από την ίδια την Μπάρτσα», είπε ο «Χεφίτο» και εκεί άνοιξε μίαν άλλη τεράστια κουβέντα που μας δίνει πάσα για το φινάλε του εν λόγω κειμένου.

Το εάν ο Μέσι είναι σημαντικότερος από τον ίδιο τον οργανισμό της Μπαρτσελόνα, είναι μία συζήτηση με το βάρος να γέρνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις προς τον σύλλογο. Το θέμα όμως δεν είναι αυτό, αλλά το πώς θα πρέπει το club και ο ίδιος ο παίκτης να χειριστούν την συγκεκριμένη ζόρικη κατάσταση. Το σταυροδρόμι είναι μπροστά τους και οι επιλογές οριακές και θα σημαδέψουν ακόμα μία αγωνιστική γενιά.

Ο Μέσι θέλει να έχει άποψη για το αγωνιστικό πλάνο, ενώ ακόμα και η απόφαση για το ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Λουίς Ενρίκε θα περάσει από το δικό του φίλτρο. Τόσο μεγάλο είναι το φαινόμενο της «Messidependencia», της εξάρτησης δηλαδή από εκείνον σε όλους τους τομείς. Από τη μία καλά κάνει και θέλει να μαζέψει όλο το χρήμα, αφού μπορεί και το δικαίως αφού το αξίζει. Από την άλλη όμως θα αποδυναμωθεί με αυτό τον τρόπο όλο το αγωνιστικό πλάνο.

Δεν θα μπορούν να δοθούν φράγκα για την μεταγραφική ενίσχυση και είναι σημαντικά τα κενά σε άμυνα και μεσαία γραμμή που πρέπει να καλυφτούν. Μετά όμως θα είναι ο ίδιος που δεν θα γουστάρει εάν η ομάδα δεν έχει την ικανότητα να συνεχίσει στο επίπεδο που βρισκόταν και εάν συνεχίσει με δεξιό μπακ τον Σέρζι Ρομπέρτο. Τεράστιας δυσκολίας η απόφαση, που όμως δεν μπορεί παρά να είναι μονόδρομος, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την Μπάρτσα, που οφείλει να έχει κοντά της τον κορυφαίο της ιστορίας της για όσο εκείνος μπορεί: δηλαδή για πάντα...

Πηγή: gazzetta.gr
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top