ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

post-feature-image

Δύο ταϊβανοί πεζοπόροι που εξαφανίστηκαν σε μια απομακρυσμένη περιοχή του Νεπάλ πριν από επτά εβδομάδες βρέθηκαν - αλλά μόνο ο ένας ήταν ζωντανός.

Η Liu Chen-chun, 19 ετών, πέθανε μόλις τρεις ημέρες πριν η ομάδα διάσωσης καταφέρει να βρει το ζευγάρι στην περιοχή Dhading του κεντρικού Νεπάλ, αλλά ο φίλος της κατόρθωσε να επιβιώσει παρά την έλλειψη τροφίμων.

Ο Liang Sheng-yueh, 21 ετών, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο στο Κατμαντού, όπου μεταφέρθηκε με αεροσκάφη. Βρέθηκε σε μια κοιλάδα σε υψόμετρο 2.600 μέτρων, όπου το ζευγάρι είχε παγιδευτεί για περισσότερο από ένα μήνα. «Κοιμόταν όταν τους βρήκαμε», είπε ένας από τους διασώστες και πρόσθεσε πως ήταν έκπληκτος όταν τον βρήκαν ενώ δήλωσε πως η φίλη του πέθανε τρεις μέρες νωρίτερα.
Οι δύο πεζοπόροι είχαν ακολουθήσει ένα ποτάμι με την ελπίδα να βρουν ένα χωριό αλλά εγκλωβίστηκαν όταν έφθασαν στην άκρη ενός καταρράκτη και δεν μπόρεσαν να ανέβουν πίσω. Είχαν παγιδευτεί εκεί για 47 ημέρες.

Οι γιατροί που παρακολουθούν τον Liang είπαν ότι είχε χάσει 30 κιλά και πως είχε μόλυνση στο πόδι του. «Όταν εισήχθη είχε σκουλήκια στις πληγές και λιμοκτονούσε επειδή δεν είχε φάει για μέρες», δήλωσε ο γιατρός του, Sanjay Karki.

Το ζευγάρι αρχικά επιβίωσε με πατάτες και ζυμαρικά ενώ όταν τελείωσαν οι προμήθειες είχε στη διάθεσή του μόνο νερό. Ο πατέρας του Liang είχε ταξιδέψει στο Νεπάλ μετά από την εξαφάνιση του ζευγαριού και ναύλωσε ένα ελικόπτερο για να τους βρει.

Η άνοιξη είναι η εποχή αιχμής επισκεπτών στις χιονισμένες κορυφές του Νεπάλ, έναν δημοφιλή προορισμό πεζοπορίας με περίπου 150.000 πεζοπόρους κάθε χρόνο.
Πηγή: lifo.gr
Πηγή
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top