ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

post-feature-image
Ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε το εις βάρος του
2-0 από το πρώτο ματς στη Λεωφόρο, νίκησε 4-0 τον Παναθηναϊκό και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου! Σκόρερ οι Πέλκας (γκολάρα), Μάτος, Σάχοφ και Πρίγιοβιτς! Φωνάζουν για Κύζα οι πράσινοι, μοιραίος ο Κλωναρίδης...

O ΠΑΟΚ τελικά έκανε την ανατροπή και πάει... τελικό, επκρατώντας με 4-0 του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, γυρίζοντας το 2-0 του αγώνα στη Λεωφόρο. Οι πράσινοι, σαφώς ανώτεροι στα πρώτα 45`, μπορούν να τα έχουν με τον Κλωναρίδη που έχασε τα άχαστα στο πρώτο μέρος αλλά και με τις υποδείξεις του Κύζα, καθώς υπάρχουν δύο φάσεις πέναλτι που φωνάζει ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο, ενώ υπάρχουν διαμαρτυρίες οτι δεν υπήρχε φάουλ όταν έγινε το 1-0 από τον Πέλκα, αλλά και για την αποβολή του Χουλτ στο 72`. Ο Ίβιτς πέτυχε διάνα με την αλλαγή του Μπίσεσβαρ (δυο ασίστ), κέρδισε κατά κράτος το κέντρο στο β` μέρος, ενώ όταν έμεινε ο Παναθηναϊκός με 10, ουσιαστικά "κλείδωσε" η νίκη-πρόκριση με τον Πρίγιοβιτς να κάνει το 4-0!

Καλύτερος ο Παναθηναϊκός, αλλά... 1-0!

Με την πρόθεση του να πιέσει ψηλά με τρεις παίκτες ο Παναθηναϊκός έβαλε δύσκολα στον ΠΑΟΚ από νωρίς, μπλοκάροντας τον αντίπαλο. Έτσι, στο 4` ο Κλωναρίδης ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Βαρέλα (δεν τον δικαιώνει το ριπλέι), ενώ στην επόμενη φάση ο Γλύκος είπε "όχι" δις σε σουτ των Βιγιαφάνιες και Κουρμπέλη! Μετά το καλό ξεκίνημα των φιλοξενούμενων, ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε, κερδίζοντας μέτρα προς την αντίπαλη εστία (κεφαλιά Πρίγιοβιτς στο 13`).

Κόντρα ίσως στη ροή του ματς στο 14`, ο Πέλκας με φοβερή εκτέλεση φάουλ (αυστηρή υπόδειξη του Κύζα για παράβαση Μολέντο στον Πρίγιοβιτς) έκανε το 1-0 και η Τούμπα πήρε φωτιά! Το ματς είχε πολλά νεύρα (κοκορομαχία Ουάρντα με Κλωναρίδη) και αρκετά μαρκαρίσματα, κυρίως από πλευράς ΠΑΟΚ, με τον Μπεργκ να διαμαρτύρεται για μια κλωτσιά του Βαρέλα στην περιοχή... Μια κροτίδα που έπεσε δίπλα στον Βιγιαφάνιες, όταν πήγε να εκτελέσει κόρνερ, προκάλεσε μια 3λεπτη διακοπή στο 25`, κόβοντας το ρυθμό στον αγώνα.

Στη συνέχεια είχαμε ένα... δαιμονισμένο 10λεπτο! Στο 28` ο Κλωναρίδης ζήτησε εκ νέου πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κρέσπο και στην κόντρα ο ΠΑΟΚ έφυγε ταχύτατα, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Κάμπος! Ο Παναθηναϊκός απάντησε στις ευκαιρίες στο 34`, με τον Κλωναρίδη να σουτάρει, η μπάλα να κοντράρει και τον Γλύκο να διώχνει με υπερένταση, ενώ στο 36` πάλι ο Κλωναρίδης στο τετ-α-τετ από δεξιά σούταρε άουτ στην κλειστή γωνία! Ο ΠΑΟΚ είχε ανεβάσει πολύ ψηλά την άμυνα του, δεχόμενος πολλές φάσεις από πίσω, με τον Ίβιτς να κάνει παρατηρήσεις στους παίκτες του. Το ημίχρονο έληξε 1-0, με τους πράσινους να αδικούνται από το σκορ, ενώ είχαν και (δικαιολογημένα) παράπονα από τη διαιτησία...

Αποβολή, Μπίσεσβαρ και... πάρτυ!

Αλλαγή προσώπου έκανε ο Ίβιτς στο β` μέρος, με τον Μπίσεσβαρ να μπαίνει αντί του Ουάρντα ως 10άρι. Ο Πέλκας στο 48` πήγε να αιφνιδιάσει με την απευθείας εκτέλεση φάουλ που βρήκε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στην επόμενη φάση ο Μπίσεσβαρ έβγαλε τη σέντρα και ο Μάτος με φοβερή γυριστή κεφαλιά έκανε το 2-0, βάζοντας πάλι φωτιά στην Τούμπα! Οι γηπεδούχοι πήραν ψυχολογία και φυσικά πίεζαν για ένα τρίτο γκολ, έχοντας κερδίσει κατά κράτος το κέντρο (άφαντος ο Ρέις), αφού ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα. Ο Ίβιτς άλλαξε πάλι πρόσωπα, βάζοντας τον Ενρίκε αντί του Κάμπος (είχε ενοχλήσεις), ενώ πρόβλημα είχε και ο Εμποκού από την άλλη πλευρά, που τελικά έγινε αλλαγή με τον Μολίνς στο 66`.

Ο Μπεργκ στο 67` έχασε μεγάλη ευκαιρία με πλασέ στην κίνηση στο πρώτο δοκάρι, στην πρώτη τελική των πρασίνων στο β` μέρος. Στο 70` ο Πρίγιοβιτς (από αντικανονική θέση...) έκανε την προβολή, ο Βλαχοδήμος απέκρουσε και στη συνέχεια ο Μάτος σούταρε άουτ από πλάγια θέση. Στο 72` ο Χουλτ είδε 2η κίτρινη για μαρκάρισμα στον Μάτος, με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει πλέον με 10! Έτσι, ο Σάχοφ έκανε το 3-0 στο 73` με πλασέ έξω από την περιοχή, δίνοντας σκορ πρόκρισης στον ΠΑΟΚ που είχε και αριθμητικό πλεονέκτημα! Ο Ουζουνίδης έβγαλε Κλωναρίδη κι έβαλε Λουντ, με τους πράσινους να παίζουν πλέον με τρεις, ενώ ο Ίβιτς απάντησε στις αλλαγές με τον Κάνιας στη θέση του Σάχοφ.

Στο 80` ο Μπεργκ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα μόλις άουτ, ενώ στο 82` ο Μπίσεσβαρ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βλαχοδήμο, με το ματς να έχει γίνει ροκ! Το ματς τελείωε στο 84`, όταν ο Μπίσεσβαρ γύρισε την μπάλα στη μικρή περιοχή και ο Πρίγιοβιτς σε κενή εστία έκανε το 4-0 δίνοντας στην πρόκριση του ΠΑΟΚ θριαμβευτικό χαρακτήρα! Προς το τέλος μάλιστα του ματς οι οπαδοί του ΠΑΟΚ φώναζαν και "Ιβάν Σαββίδης", με το πάρτυ στην Τούμπα να έχει ήδη στηθεί για τον τελικό!

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Βλ. Ιβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Σάκχοφ (79’ Κάνιας), Τσίμιροτ, Κάμπος (59’ Ενρίκε), Ουάρντα (46’ Μπίσεσβαρ), Πέλκας, Πρίγιοβιτς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Βιγιαφάνιες (88’ Χατζηγιοβάννης), Ρέις, Κουρμπέλης, Εμποκού (66’ Μολίνς), Κλωναρίδης (77’ Λουντ), Μπεργκ.







Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top