ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ μέσω του πρακτορείου Amaq, που συνδέεται με την τρομοκρατική οργάνωση, όπως μεταδίδει η Μirror...

Το ΙΚ ανέφερε πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε με εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στη συναυλία στο στάδιο Manchester Arena.

Οι βρετανικές Αρχές λένε ότι ερευνούν κατά πόσον ο βομβιστής έδρασε μόνος του ή ήταν σε επαφή με τρομοκρατικό δίκτυο ή πυρήνα.

Η αντιτρομοκρατική θεωρεί ότι γνωρίζει την ταυτότητα του δράστη, αλλά δεν έχει αποκαλύψει μέχρι στιγμής το όνομά του.

«Με την ευχή και την υποστήριξη του Αλλάχ, ένας μαχητής του Χαλιφάτου κατάφερε να τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς στο μέσο συγκεντρώσεων των Σταυροφόρων στη βρετανική πόλη του Μάντσεστερ, σε εκδίκηση για τη θρησκεία του Αλλάχ, σε μία προσπάθεια να τρομοκρατήσει τους άπιστους και σε απάντηση των παραβιάσεών τους στα εδάφη των Μουσουλμάνων. Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν στον ξεδιάντροπο συναυλιακό χώρο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 30 σταυροφόροι και να τραυματιστούν άλλοι 70. Και αυτό που ακολουθεί θα είναι πιο άγριο για τους λάτρεις του Σταυρού και τους συμμάχους τους, με την άδεια του Αλλάχ. Kαι όλοι οι έπαινοι ανήκουν στον Αλλάχ, τον Κύριο της Δημιουργίας», αναφέρει η ανάληψη ευθύνης.



Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά την επίθεση κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα βίντεο που έδειχνε έναν άνδρα να ισχυρίζεται ότι είναι τζιχαντιστής και να αναλαμβάνει για λογαριασμό του ISIS την ευθύνη για την επίθεση στο Manchester Arena.

Το βίντεο έχει διάρκεια μόλις 16 δευτερολέπτων και οι Αρχές εξετάζουν αν είναι αυθεντικό.

Το μήνυμα on camera
«Αυτή είναι μόνο η αρχή! Τα λιοντάρια του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ αρχίζουν να επιτίθονται σε όλους τους Σταυροφόρους. Αλλαχού Ακμπάρ» λέει ο άνδρας. Στη συνέχεια και πριν κλείσει το βίντεο σηκώνει και δείχνει στην κάμερα ένα λευκό χαρτί στο οποίο έχει γράψει «Μάντσεστερ 2017-05-22».

Αναλυτές εκτιμούν ότι ο ισχυρισμός του IK ότι ένας «στρατιώτης του Χαλιφάτου» έκανε την επίθεση, μπορεί να σημαίνει ότι μάλλον την ενέπνευσε η τρομοκρατική οργάνωση, παρά την κατεύθυνε.

Τόσο το ΙΚ όσο και άλλες ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν απευθύνει στο παρελθόν εκκλήσεις για επιθέσεις κατά των «απίστων» στη Δύση.

Κατά καιρούς το ΙΚ δίνει λεπτομερείς οδηγίες για τους τρόπους με τους οποίους οι οπαδοί του μπορούν να εξαπολύσουν επιθέσεις σε χώρες που μετέχουν στο διεθνή συνασπισμό εναντίον του, αλλά και για κατασκευή βομβών.

Μάλιστα το τελευταίο τεύχος του προπαγανδιστικού περιοδικού Rumiya χαρακτήριζε τους χώρους συναυλιών «ιδανικούς στόχους» επιθέσεων.


Μετά το μακελειό οπαδοί του «Ισλαμικού Κράτους» πανηγύρισαν στα social media, ενώ τουλάχιστον δύο μηνύματα που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο τέσσερις ώρες πριν την επίθεση φαίνεται να την προαναγγέλλουν.



Ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι το ΙΚ πιθανώς να στραφεί στους λεγόμενους «μαλακούς στόχους» με μεγάλα πλήθη, όπως έγινε στις επιθέσεις στο Ουέστμινστερ, τη Νίκαια και το Βερολινο, παρά σε καλά φυλασσόμενες περιοχές με μεγάλη αστυνομική παρουσία.

Οι εκρηκτικές συσκευές με τριπεροξείδιο τριακετόνης έχουν γίνει σήμα κατατεθέν της τρομοκρατικής οργάνωσης στις μεγαλύτερες επιθέσεις που εξαπέλυσε επί ευρωπαϊκού εδάφους σε Παρίσι και Βρυξέλλες, ενώ έχουν ανακαλυφθεί σε αρκετές αποτυχημένες απόπειρες.
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top