ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Η Ιταλία είναι μία από τις χώρες στην οποία παρατηρείται συχνά η άρνηση του εμβολιασμού. Το ποσοστό των γονέων που δεν δέχονται την παρότρυνση του γιατρού έχει αυξηθεί σημαντικά... Οι περισσότεροι πιστεύουν πως με τα εμβόλια ίσως προκληθεί στα παιδιά τους αυτισμός και έχουν την άποψη πως τα παιδιά που δεν εμβολιάζονται δεν αρρωσταίνουν ποτέ. 
Η ιταλική κυβέρνηση πιστεύει πως μόνο με το νόμο μπορεί να αλλάξει αυτό, με άμεσες ποινές στους γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους.
Από τον Σεπτέμβριο του 2017 λοιπόν, ο εμβολιασμός θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή των παιδιών στα σχολεία. Οι γονείς θα πρέπει να αποδεικνύουν μέσω του βιβλιάριου υγείας ότι έχουν γίνει και ότι εξακολουθούν να γίνονται τα προβλεπόμενα εμβόλια, προκειμένου να γράψουν τα παιδιά τους στο νηπιαγωγείο ή το δημοτικό, διαφορετικά το παιδί δεν θα μπορεί να πάει σχολείο.
Από το Δημοτικό και πέρα δεν θα προβλέπεται η απαγόρευση εγγραφής και παρακολούθησης των μαθημάτων. Εκεί αλλάζει η ποινή. Θα επιβάλλεται πρόστιμο μέχρι και 7.500 χιλιάδων ευρώ στους γονείς που δεν έχουν φροντίσει να εμβολιαστεί το παιδί τους. Μάλιστα, ειδικό δικαστήριο για ανήλικους θα έχει το δικαίωμα να αποφασίζει, αν το κρίνει αναγκαίο, την αφαίρεση της γονικής επιμέλειας!
 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top