ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Στην προσπάθειά της να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ κατάδυσης, μία 45χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία βρήκε τραγικό θάνατο χθες, στη Χαλκιδική.



Η δύτης Θεοδώρα Μπαλαμπάνοβα μαζί με τον σύζυγό της διατηρούσαν κέντρο καταδύσεων στη Νικήτη και ήταν εκπαιδευτές scuba diving. Είχαν αποφασίσει και προετοιμαστεί να βουτήξουν την Κυριακή (25/09) στα 231 μέτρα βάθος με μπουκάλες στη μέση του Τορωναίου Κόλπου για να «σπάσουν» το παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο είναι στα 230 μέτρα. 
xalkidiki3
Ωστόσο, γύρω στις 2 το μεσημέρι και ενώ βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη η κατάδυση, η γυναίκα παρουσίασε πρόβλημα και ανασύρθηκε νεκρή. Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. 
Πιθανότατα, σύμφωνα με όσα είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Χρυσή Ματσικούδη, η 45χρονη γυναίκα, άγνωστο ακόμη για ποιον λόγο, αποπροσανατολίστηκε.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα προσπάθησε να ανέβει στην επιφάνεια, αλλά όχι με την πρέπουσα διαδικασία και αυτό της στοίχισε τη ζωή. Δηλαδή, δεν ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία αποσυμπίεσης που σημαίνει σταδιακή άνοδο στην επιφάνεια της θάλασσας και όχι γρήγορη.
xalkidiki2
Ενδεικτικό είναι ότι και ο 47χρονος άντρας αισθάνθηκε αδιαθεσία μέσα στη θάλασσα, αλλά σύμφωνα με τη διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, μέλη της ομάδας κατάδυσης που τους παρακολουθούσε, τον ανέβαζαν σταδιακά επάνω για αποσυμπίεση. «Η όλη διαδικασία κράτησε περίπου 3 ώρες και μόλις βγήκε στην επιφάνεια μεταφέρθηκε με σκάφος στις εγκαταστάσεις του Πόρτο Καρράς, όπου τον παρέλαβε ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τον στο  θάλαμο υπερβαρικής του νοσοκομείου Άγιος Παύλος, στη Θεσσαλονίκη», διευκρίνισε η κ. Ματσικούδη.
Ο 47χρονος νοσηλεύεται στο θάλαμο υπερβαρικής του νοσοκομείου Άγιος Παύλος, με συμπτώματα της νόσου των δυτών.
Ο άντρας είπε ότι λόγω των ρευμάτων έχασε τη γυναίκα του από τα μάτια του.
Πηγή πληροφοριών και φωτογραφιών: patrasevents.gr, xalkidikinews.gr

Επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την τραγωδία, εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα.
«Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή «ΤΟΡΩΝΑΙΟΥ» Κόλπου Χαλκιδικής, 45χρονη αλλοδαπή.
Η ανωτέρω διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Από το Δ' Λιμενικό Τμήμα Μαρμαρά του Λιμεναρχείου Ιερισσού, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Επίσης, 47χρονος αλλοδαπός ανασύρθηκε, έχοντας τις αισθήσεις του, με συμπτώματα δυσφορίας, από τη θαλάσσια περιοχή «ΤΟΡΩΝΑΙΟΥ» Κόλπου Χαλκιδικής.
Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ιδιωτικό σκάφος στη μαρίνα Πόρτο Καρρά, όπου δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από ιατρό ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος στο Νοσοκομείο Άγιος Παύλος Θεσσαλονίκης όπου παραμένει για νοσηλεία.
Προανάκριση διενεργείται από το Δ' Λιμενικό Τμήμα Μαρμαρά του Λιμεναρχείου Ιερισσού.»


Πηγή: http://ift.tt/2fs0rVJ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top