ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
κάγκελα μπαλκονιού
Κάθε μπαλκόνι έχει ανάγκη από κάγκελα, για λόγους αισθητικής, αλλά κυρίως για λόγους ασφαλείας. Λόγω του ότι, συνήθως, βρίσκεται σε ένα σεβαστό ύψος, το συγκεκριμένο κομμάτι του σπιτιού έχει ανάγκη από ορισμένα προστατευτικά μέτρα. Φυσικά, ο λόγος είναι πως πρέπει να σου δίνεται η δυνατότητα να πίνεις τον καφέ σου στο μπαλκόνι, χωρίς να νιώθεις την όποια ανασφάλεια. Αυτή είναι η αιτία που καθιστά την έρευνα για τα καλύτερα κάγκελα μπαλκονιού απαραίτητη.

Σήμερα, τα κάγκελα μπαλκονιού δεν αντιμετωπίζονται σαν μια απλή λύση ανάγκης. Αντιθέτως, μπορούν να ταιριάζουν με την αισθητική σου και να ομορφαίνουν το χώρο σου. Υπάρχουν διαθέσιμα διάφορα υλικά κατασκευής για κάθε γούστο, ώστε να μπορείς κι εσύ να βρεις αυτό που σου ταιριάζει. Όσο για το χρωματισμό, στο εμπόριο μπορείς να βρεις αρκετά μεγάλη γκάμα χρωμάτων. Αν, από την άλλη πλευρά, σου αρέσει να καταπιάνεσαι με εργασίες για το σπίτι σου, μια καλή λύση είναι να βάψεις τα κάγκελα στο χρώμα που επιθυμείς. Είσαι έτοιμος/ -η να ανακαλύψεις μερικές μοντέρνες λύσεις για κάγκελα μπαλκονιού;

6 μοντέρνες λύσεις για τα κάγκελα μπαλκονιού στο σπίτι σου!

Το πιο σημαντικό βήμα για μια πετυχημένη διακόσμηση μπαλκονιού, είναι να ξεκινάς από το γενικό αποτέλεσμα που επιθυμείς να πετύχεις. Οραματίσου μια ιδανική εικόνα, την οποία θα ήθελες να βλέπεις κάθε μέρα και επικεντρώσου στο πώς θα τη δημιουργήσεις. Για παράδειγμα, ίσως επιθυμείς να αναδείξεις το μικρό μπαλκόνι σου, δημιουργώντας την εικόνα του ανθισμένου μπαλκονιού όλο το χρόνο.
Στην προσπάθεια σου αυτή, σύμμαχοι σου θα είναι τα ανθεκτικά λουλούδια εξωτερικού χώρου. Πρόκειται για φυτά που ανθοφορούν και αντέχουν κάθε εποχή του χρόνου. Επίσης, να θυμάσαι πως η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά. Αυτό σημαίνει, πως η καθαριότητα του μπαλκονιού σου θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στο να αναδειχθεί η αρχοντιά του. Αφού έχουν τονιστεί αυτά, ας δούμε πώς μπορούν τα κάγκελα μπαλκονιού να συμπληρώσουν την ιδανική σου εικόνα.

#1 Σιδερένια κάγκελα

Οι κλασικές επιλογές είναι πάντα στη μόδα. Έτσι, τα σιδερένια- μεταλλικά κάγκελα είναι μια διαχρονική λύση για το μπαλκόνι, η οποία μπορεί να παραμένει στο επίκεντρο της προσοχής. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι πολλές, καθώς μπορείς να βρεις κάγκελα απλά, είτε με ιδιαίτερα σχέδια, είτε σκαλιστά. Για ποιο λόγο να επιλέξεις αυτό το είδος για το μπαλκόνι σου; Γιατί εξασφαλίζουν πολύ υψηλή αντοχή στο χρόνο, ενώ έχουν ελάχιστα κόστη συντήρησης. Τα κλασικά σιδερένια κάγκελα είναι, συνήθως, σκουρόχρωμα και δε λεκιάζουν, ώστε να μη χρειάζονται συχνό καθαρισμό. Έπειτα, διατηρούν τη γυαλάδα τους για μεγάλο χρονικό διάστημα και δε σκουριάζουν. Σαν αποτέλεσμα, είναι ιδανικά για τη διακόσμηση ενός μπαλκονιού που συνδυάζει το κλασικό με το κομψό.
σιδερένια κάγκελα
Pinterest.com

#2 Ξύλινα κάγκελα

Μήπως είσαι λάτρης του ρουστίκ στυλ διακόσμησης με τα βαριά ξύλινα έπιπλα και τα ζεστά υφάσματα στο σπίτι; Σε αυτό το είδος διακόσμησης, το ξύλινο στοιχείο τείνει να έχει κυρίαρχη θέση στο χώρο, όπως και τα γήινα χρώματα. Μια ολοκληρωμένη ρουστίκ διακόσμηση σπιτιού δε θα μπορούσε, παρά να περιέχει και ξύλινα κάγκελα μπαλκονιού. Τα κάγκελα μπορούν να κατασκευαστούν από φυσικό, ή βιομηχανικό ξύλο και να περαστούν με ειδικό βερνίκι, έτσι ώστε να είναι αδιάβροχα. Μετά από αυτή τη διαδικασία, δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα άλλα κατασκευαστικά υλικά για κάγκελα. Όσο για το οικονομικό ζήτημα, οι τιμές έχουν αρκετές διακυμάνσεις, κάτι που οφείλεται κυρίως στο είδος του ξύλου.
ξύλινα κάγκελα
Pinterest.com

#3 Γυάλινα κάγκελα

Πρόκειται για μια από τις πιο μοντέρνες τάσεις στην αγορά καγκέλων για το μπαλκόνι. Συνήθως, τα γυάλινα κάγκελα αποτελούνται από μια μεγάλη, γυάλινη πρόσοψη και μεταλλικό περίβλημα. Το περίβλημα είναι απαραίτητο, ώστε το γυαλί να στηρίζεται με ασφάλεια στο πάτωμα και τον τοίχο. Φυσικά, το γυαλί είναι πολύ ανθεκτικό triplex securit, το οποίο δεν κινδυνεύει να σπάσει από την καθημερινή καταπόνηση. Συνεπώς, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την αντοχή του, αρκεί να έχει τοποθετηθεί σωστά, από έναν έμπειρο επαγγελματία. Το μεγαλύτερο όφελος που έχει να σου προσφέρει η επιλογή αυτή, είναι η ανεμπόδιστη θέα που θα μπορείς να απολαμβάνεις από το μπαλκόνι σου, αφού το γυαλί δεν περιορίζει την ορατότητα με κανέναν τρόπο.
γυάλινα κάγκελα
Pinterest.com

#4 Κάγκελα από αλουμίνιο

Αν αναζητείς ένα υλικό κατασκευής μοντέρνο, μινιμαλιστικό και ταυτόχρονα οικονομικό, τότε το αλουμίνιο αξίζει την προσοχή σου. Το αλουμίνιο είναι ένα ελαφρύ υλικό με εύκολη εφαρμογή και για την τοποθέτηση του δε χρειάζεται πολύς χρόνος. Προσφέρει απλότητα στην όψη, αλλά και υψηλή αντοχή στην καταπόνηση. Ταυτόχρονα, τα αλουμινένια κάγκελα δε χρειάζονται συχνό καθαρισμό, ενώ τα μέρη και τα εξαρτήματα τους μπορούν να βρεθούν σε καταστήματα ειδών για το σπίτι σε πολύ οικονομικές τιμές. Αυτοί είναι και μερικοί βασικοί λόγοι που καθιστούν τα κάγκελα μπαλκονιού από αλουμίνιο τόσο δημοφιλή. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ταιριάζουν τόσο στο μινιμαλιστικό, όσο και στο βιομηχανικό στυλ διακόσμησης, εκ των οποίων και τα δύο είναι πολύ αγαπημένα.
κάγκελα αλουμινένια
Pinterest.com

#5 Κάγκελα από τσιμέντο

Αν έχεις ένα μεγάλο μπαλκόνι με αρκετό ελεύθερο χώρο, γιατί να μην το επενδύσεις με κάγκελα που θα το κάνουν να μοιάζει αυτοκρατορικό; Μια πολύ εντυπωσιακή ιδέα για κάγκελα μπαλκονιού είναι οι μικροί πυλώνες- κολωνάκια από τσιμέντο. Συνήθως, τα τσιμεντένια κολωνάκια έχουν λευκό χρώμα και σχετικά χαμηλό ύψος. Το λευκό χρώμα χρησιμοποιείται για να εντυπωσιάζει και να δίνει στο μπαλκόνι τον αέρα του κλασικού. Από την άλλη πλευρά, το χαμηλό ύψος βοηθά στη διατήρηση του μέτρου, ώστε το αποτέλεσμα να μη μοιάζει υπερβολικά φορτωμένο. Έτσι, το αποτέλεσμα είναι ισορροπημένο και πάντα μοντέρνο.
κάγκελα τσιμεντένια
Pinterest.com

#6 Συνδυασμός υλικών

Ποιος είπε πως πρέπει να επιλέξεις μόνο ένα υλικό για τα κάγκελα μπαλκονιού σου; Ένα πραγματικά μοντέρνο και αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα μπορεί να προκύψει και αν συνδυάσεις 2 υλικά μεταξύ τους. Για παράδειγμα, μπορείς να συνδυάσεις το ξύλινο περίβλημα με μεταλλικές μπάρες από σίδερο ή αλουμίνιο. Γενικά, ο συνδυασμός υλικών θα σου επιτρέψει να αποκομίσεις όλα τα οφέλη που προσφέρουν 2 διαφορετικά υλικά. Επίσης, ο συνδυασμός σου δίνει τη σιγουριά, πως η επιλογή σου είναι μοναδική και αντιπροσωπευτική. Μπορείς να έρθεις σε επικοινωνία με έναν έμπειρο επαγγελματία του χώρου, ο οποίος θα σου δώσει συμβουλές για να πετύχεις το αποτέλεσμα που ονειρεύεσαι.
συνδυασμός υλικών 
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top