ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
 
Από τους πιο ενοχλητικούς πόνους  που μπορούμε να έχουμε είναι ο στομαχόπονος. Μια χαλασμένη τροφή, ένα κρύωμα, ακόμα και
έντονο είναι αρκετά για να κάνουν το στομάχι κόμπο και το σώμα μας να διπλωθεί. Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση; Αρχικά μην τρέξεις στο κοντινότερο φαρμακείο. Πήγαινε απλά στην κουζίνα μιας και εκεί βρίσκονται οι καλύτερες τροφές για να καταπολεμήσεις τον στομαχόπονο.
Δοκίμασε τις παρακάτω 5 τροφές και θα δεις πως η δυσφορία και ο πόνος θα ηρεμήσουν μέσα σε λίγα λεπτά. Εγώ προσωπικά τις δοκίμασα και μπορώ να πω ότι μπορεί να πήρε λίγα παραπάνω λεπτά από ότι ένα παυσίπονο, όμως έδρασε για περισσότερη ώρα. Το ακόμα καλύτερο είναι ότι σε αντίθεση με τα φάρμακα, μπορείς να τις τρως όσο συχνά θες-ακόμα και όταν σε πιάνει η πρώτη ενόχληση.

Ποιες είναι οι καλύτερες τροφές για τον στομαχόπονο


Τσάι μέντα

tsai mentas
Το τσάι μέντας βοηθάει να υποχωρήσουν οι κράμπες στο στομάχι και απαλλάσσει από τα αέρια. Βέβαια, το τσάι της μέντας είναι έντονο και δεν συνίσταται για όσους έχουν καούρες. Αν σε πιάνουν καούρες, προτίμησε να πιεις χαμομήλι.  Εννοείται πως μπορείς να πιεις μέσα στη μέρα όσα θέλεις προκειμένου να ανακουφιστείς από τον πόνο- αυτό δεν σημαίνει όμως και κατάχρηση!

Ρύζι

rizi
Σε έπιασε και διάρροια μαζί με τον πόνο; Ο καλύτερος και πιο γνωστό τρόπος είναι το ρύζι. Όπως έλεγε η γιαγιά μου είναι στουμπωτικό και σταματάει τη διάρροια. Επίσης, βοηθάει να ισορροπήσει το ph του στομαχιού- μιας και όταν το στομάχι μας πονάει, εκκρίνει πολλά οξέα.

Γιαούρτι

giaourti
Είναι μερικοί που διαφωνούν με το γιαούρτι σαν βοηθητικό για τον στομαχόπονο, επειδή είναι ξινό.Παρόλα αυτά. όμως, τα προβιοτικά που περιέχει το γιαούρτι, βοηθούν την μικροχλωρίδα του εντέρου, εξασφαλίζοντας έτσι την πιο ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος. Εμένα το γιαούρτι με δυο φρυγανιές με είχε βοηθήσει πάρα πολύ, ειδικά στον βραδινό ύπνο.

Μπανάνες

bananes
Οι μπανάνες είναι γεμάτες κάλιο και αυτό σημαίνει ότι σίγουρα βοηθούν με τις κράμπες του στομαχιού. Πέρα από αυτό βοηθά στην αντιμετώπιση της διάρροιας. Για αυτό όταν από το πρωί έχεις ενοχλήσεις στο στομάχι, βάλε στην τσάντα σου μια μπανάνα για να φας στο διάλειμμα σου από τη δουλειά. Έτσι γιατί η πρόληψη είναι ο καλύτερος γιατρός και καλό θα ήταν περιστατικά όπως διάρροια να αποφεύγονται στον εργασιακό χώρο!

Μηλόξυδο

miloksido
Βάλε μια κουταλιά μηλόξυδο και μια κουταλιά μέλι σε ένα ποτήρι νερό. Ανακάτεψε τα και πιες το. Το μηλόξυδο θα βοηθήσει να ισορροπήσει το ph του στομαχιού. Αν αναρωτιέσαι για το μέλι, είναι απλά για να κάνει πιο ευχάριστη τη γεύση. Μην ξινιστείς και πολύ στην προσπάθεια σου να νιώσεις καλύτερα.
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top