ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
 "Υγρός τάφος" και πάλι το Αιγαίο! 16 νεκροί από ναυάγιο στο Αγαθονήσι - Ανάμεσα στους νεκρούς εφτά παιδιά, το ένα βρέφος -
Σοκαρισμένη η μητέρα του περιέγραψε πως όταν βυθίστηκε το πλοιάριο εκείνη θήλαζε το αδικοχαμένο μωράκι της - Ο δύτης που συμμετείχε στις έρευνες περιγράφει τα όσα είδε! "Ήμουν στον βυθό και έκλαιγα! Είδα ένα νεκρό παιδί... σα να κοιμάται πάνω στη θάλασσα - Συνεχίζοντα οι έρευνες για τους 3 αγνοούμενους - Φόβοι ότι ο καιρός δεν θα επιτρέψει νέες έρευνες αύριο

Ένα πολύνεκρο ναυάγιο στο Αγαθονήσι. Ακόμη μία τραγωδία στο Αιγαίο… Άνθρωποι που στην προσπάθεια τους να αποφύγουν τον πόλεμο βρήκαν τραγικό θάνατο στον βυθό… 16 νεκροί στο πρώτο ναυάγιο στην Ελλάδα για το 2018!

Ανάμεσα στα θύματα εφτά παιδιά, το ένα από αυτά βρέφος που το θήλαζε η μαμά του την ώρα που η βάρκα βούλιαξε. Η μητέρα του κατάφερε να φτάσει στην ακτή και να σωθεί! Ένα κομμάτι της – το πιο σημαντικό – είχε χαθεί στα παγωμένα νερά του Αιγαίου.

«Θήλαζα το μωρό μου και χάθηκε»
Συγκλονίζει η περιγραφή της μοναδικής γυναίκας που κατάφερε να βγει στην ακτή αφού κολύμπησε ένα μίλι. «Χάλασε η μηχανή καθώς ερχόμασταν προς την Ελλάδα. Εγώ θήλαζα το μωρό μου. Αρχίσαμε να ανησυχούμε και σηκωθήκαμε όρθιοι πάνω στην βάρκα. Σε ελάχιστα λεπτά βρεθήκαμε στο νερό. Το μωρό μου χάθηκε» ανέφερε στην μαρτυρία της η γυναίκα σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του Star.

Δείτε το βίντεο
Μαρτυρία δύτη: «Ήμουν στον βυθό και έκλαιγα! Είδα έναν 10χρονο λες και κοιμόταν πάνω στη θάλασσα»
Συγκίνηση αλλά και οργή προκαλούν τα λόγια του δύτη Γιάννη Καννέλη που συμμετείχε στις έρευνες. «Πήγαινα κοντά τους να τα πιάσω να τα βάλω στην βάρκα πάνω στο σκάφος του λιμενικού. Και έκλαιγα, τρελαινόμουν. Έλεγα: «τι να κάνω τώρα»; Είναι πνιγμένος ο άνθρωπος, ειδικά τα παιδιά. Απίστευτο!

Εγώ ήμουν κάτω στο βυθό και έκλαιγα. Δεν μπορώ να σας πω, ειδικά όταν είδα τα παιδιά αυτά, και ένα 10χρονο αγόρι λες και κοιμόταν πάνω στη θάλασσα, ένα κορίτσι 17χρονο… Τι να πω; Τα θυμάμαι και τρελαίνομαι. Στο σημείο που βγήκαν ήταν όλο σπηλιές. Κακός τόπος δηλαδή και ίσως χτυπάγανε… γιατί είδα μερικούς που ήταν τα μούτρα τους, τα χέρια τους χτυπημένα πάρα πολύ, πολλά χτυπήματα» ανέφερε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Antenna.

Δείτε το βίντεο
«Βρήκα ένα νεκρό παιδί αλλά δεν μπόρεσα να το πω στον πατέρα του»
Ο Γιάννης Κανέλλης βρήκε τον έναν από τους τρεις μετανάστες που κατάφεραν να σωθούν. Ο άνθρωπος που σώθηκε ρωτούσε για τα παιδιά του τον δύτη… Ο Γιάννης Καννέλης βρήκε το αγοράκι του πρόσφυγα που σώθηκε όμως επειδή ήταν νεκρό δεν βρήκε το θάρρος να του το πει.

«Αυτός είχε όπως μου είπε τρία παιδιά η γυναίκα του. Ο άνθρωπος είναι τρελαμένος, όταν γύρισα εγώ το πρώτο που βρήκα ήταν το αγοράκι του, ένα αγοράκι που είχε, τον ρώταγα τι φόραγε μου είπε, εγώ το βρήκα το παιδί δεν του είπα τίποτα του λέω δεν ξέρω δεν το βρήκα γιατί τι να του πεις του ανθρώπου, μετά βρήκα και τη γυναίκα του μετά ένα νεογέννητο το οποίο δεν βρέθηκε τι να του πεις του ανθρώπου τι να του πεις;» τόνισε μιλώντας στο δελτίο του Star.

«Ήταν κάτι που μας συγκλόνισε όλους»
Μιλώντας στον Antenna, o δήμαρχος Αγαθονησίου Ευάγγελος Κοττόρος, τόνισε πως το ναυάγιο έχει συγκλονίσει όλο το νησί ενώ προσπάθησε να εξηγήσει πως συνέβη το μοιραίο.

«Ήταν κάτι που μας συγκλόνισε όλους, όταν οι δυο γυναίκες που ήταν μητέρες, η μία θήλαζε το μικρό της. Ήταν κάτι που μας συγκλόνισε. Το σκάφος ακινητοποιήθηκε από βλάβη στην μηχανή. Σταμάτησε η μηχανή. Πανικοβλήθηκαν, σηκώθηκαν όρθιοι, φοβήθηκαν και στην προσπάθεια τους αναποδογύρισε η βάρκα ανετράπη και εκεί έγινε το κακό» τόνισε.

Η συγκλονιστική μαρτυρία ενός ψαρά: «Είδα να επιπλέει νεκρή μία έγκυος γυναίκα»
Ανατριχιαστική είναι η μαρτυρία ενός ψαρά για το ναυάγιο στο Αγαθονήσι όπως την μεταφέρει ο φωτογράφος Γιώργος Μουτάφης στο Facebook. Ο ψαράς ανέφερε ότι: «έφτασα πρώτος στο σημείο και είδα ανθρώπους να τους έχει ξεβράσει η θάλασσα στα βράχια. Παραδίπλα είδα να επιπλέει πνιγμένη μια γυναίκα έγκυος και δίπλα της ήταν κι ένα παιδί. Φορούσαν όλοι τους σωσίβια! Μετέφερα με την βάρκα μου 10 άτομα και τους πήγαινα στο σκάφος του λιμενικού που είχε φτάσει στο σημείο του ναυαγίου. Πνίγηκαν 16 και πρέπει να λείπουν άλλοι 2».

Τουλάχιστον 16 νεκροί από το ναυάγιο – Ανάμεσα τους 7 παιδιά
Με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου.

Μεταξύ των θυμάτων είναι δύο γυναίκες, επτά άνδρες και επτά παιδιά (Τέσσερα αγόρια, δύο κορίτσια και ένα βρέφος κορίτσι).

Το ξύλινο σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες και πρόσφυγες είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια και σε αυτό σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση επέβαιναν συνολικά 21 άτομα.

Φόβοι ότι ο καιρός θα «σταματήσει» τις έρευνες
Στην επιχείρηση στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου συμμετέχουν σκάφη του λιμενικού και του πολεμικού ναυτικού, ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας, σκάφος της frontex και παραπλέοντα πλοία.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης είναι άγνωστο αν θα μπορέσει να συνεχιστεί αύριο καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ στις περισσότερες θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι που κατά τόπους θα φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Σώθηκαν τρεις άνθρωποι από το ναυάγιο στο Αγαθονήσι
Το πρωί σε παραλία του νησιού κατάφεραν να βγουν σώοι μόνο δύο γυναίκες και ένας άνδρας οι οποίοι περισυλλέγησαν και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Στην επιχείρηση του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή συμμετέχουν σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, σκάφος της Frontex και παραπλέοντα πλοία.

Στη Σάμο οι σοροί
Οι σοροί των θυμάτων μαζί με τους τρεις διασωθέντες μεταφέρονται με σκάφος του Λιμενικού στο Πυθαγόρειο της Σάμου.

Το ξύλινο σκάφος με τους μετανάστες και πρόσφυγες ερχόταν από τα τουρκικά παράλια. Οι διασωθέντες ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των επιβαινόντων στους 22, πράγμα που σημαίνει ότι αγνοούνται ακόμα τρεις άνθρωποι.

«Παιχνίδια» από την Τουρκία στις «πλάτες» των νεκρών στο Αγαθονήσι – Προκλητική NAVTEX
Στο μεταξύ, η Τουρκία για ακόμη μία φορά έπαιξε το δικό της πολιτικό παιχνίδι… στις πλάτες των 16 ψυχών που έφυγαν τόσο άδικα. Το πολύνεκρο ναυάγιο σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (17.03.2018) και οι Τούρκοι δεν άργησαν να εκμεταλλευθούν την κατάσταση. Και για ακόμη μια φορά να παίξουν τα δικά τους παιχνίδια.

Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό εξέπεμψε Navtex για εν εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης σε τουρκική περιοχή! Ωστόσο σύμφωνα με πηγές του Ελληνικού Πενταγώνου η εικόνα που αποτυπώνεται στην περιοχή περιλαμβάνει μόνο δυο σκάφη της τουρκική ακτοφυλακής τα οποία μάλιστα κινούνται στα τουρκικά χωρικά ύδατα.


Πηγή: http://ift.tt/2camdcI
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top