ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Παρά τις καθημερινές δυσκολίες, οι περισσότεροι από μας είμαστε ακόμα ευγνώμονες που ζούμε σε μία σύγχρονη χώρα που δεν ακολουθεί ξεπερασμένες παραδόσεις όπως τα προξενιά ή δεν βασανίζει ανθρώπους επειδή απλά είναι γυναίκες.



Μία χώρα όπου το να αρνηθείς μία πρόταση γάμου δεν θα σου κοστίσει την ζωή .

Δυστυχώς όμως, σε χώρες όπως το Πακιστάν, πολλές νεαρές γυναίκες πληρώνουν πολύ ακριβό τίμημα όταν αρνούνται να παντρευτούν κάποιον που ούτε καν ξέρουν. Εδώ, οι γυναίκες τιμωρούνται εάν οι άντρες τους δεν συμφωνούν με την απόφαση της οικογένειας.

Οι γυναίκες πρέπει να ακολουθούν και να τιμούν τους άντρες και η μοίρα τους εξαρτάται από τις επιθυμίες των γονιών τους. Θα παντρευτεί ή θα μορφωθεί μόνο αν το επιτρέψουν οι γονείς τους.

Τελικά, ο ρόλος τους είναι να υπακούν και να γεννάνε παιδιά και γι’αυτό ακριβώς πολλές φορές υπόκεινται σε φρικιαστικά βασανιστήρια που αποκαλούνται ‘εγκλήματα τιμής.’

Δεν μένουν απλά στον ξυλοδαρμό, αλλά τις βιάζουν και τις παραμορφώνουν μόνο και μόνο επειδή είπαν ‘όχι.’

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι κομμάτι μίας συλλογής του φωτογράφου Emilio Morenatti για το Associated Press. Στόχος είναι να τραβήξει την προσοχή στην ενδοοικογενειακή βία και να δώσει φωνή στα θύματα αυτά.

Irum Saeed



Ήταν μόνο 18 όταν ένα αγόρι της πέταξε οξύ στην μέση του δρόμου. Επειδή αρνήθηκε να παντρευτεί το αγόρι, έριξε οξύ στο πρόσωπο, τους ώμους και την πλάτη. Από τότε έχει κάνει συνολικά 25 επεμβάσεις.

Kanwal Kayum



Η 26χρονη Kanwal Kayum είχε την ίδια μοίρα όταν είπε ‘όχι’ σε έναν άντρα που ήθελε να την παντρευτεί. Αλλά αντίθετα από την Irum, δεν έχει κάνει κάποια επέμβαση ακόμα. Η φωτογραφία τραβήχτηκε ένα χρόνο μετά την επίθεση.

Saira Liaqat



Η 26χρονη Saira Liaqat παντρεύτηκε όταν ήταν 15 αλλά έπρεπε να ζει με την οικογένειά της μέχρι να τελειώσει το σχολείο. Ο άντρας της δεν ήταν ευχαριστημένος με αυτό και έτσι της έριξε οξύ στο πρόσωπο γιατί τον έκανε να περιμένει.

Shahnaz Bibi



Η 35χρονη Shahnaz Bibi λούστηκε με οξύ από έναν συγγενή λόγω μία οικογενειακής διαμάχης πριν δέκα χρόνια. Δεν έχει κάνει κάποια επέμβαση.

Najaf Sultana



Η 16χρονη Najaf Sultana εγκαταλείφτηκε από τους γονείς της και τώρα ζει με συγγενείς. Ο ίδιος ο πατέρας της την έκαψε ενώ κοιμόταν πριν 11 χρόνια επειδή δεν ήθελε άλλο κορίτσι στην οικογένεια. Έχασε την όρασή της στο περιστατικό. Έχει κάνει 15 επεμβάσεις μέχρι σήμερα.


Πηγή: http://ift.tt/2camdcI
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top