ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Σε μια επίδειξη της πολεμικής ισχύος της Βρετανίας και στέλνοντας ένα μήνυμα στη
Μόσχα το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο HMS Trenchant αναδύθηκε στην επιφάνεια της Αρκτικής σπάζοντας πάγους πάχους ενός μέτρου.


Το υποβρύχιο του Βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού μετέχει με αμερικανικές δυνάμεις σε κοινή στρατιωτική άσκηση με την επωνυμία “Ice Exercise 18”, η οποία αποβλέπει στο να δοκιμαστεί η αντοχή και η λειτουργία των σκαφών και των πληρωμάτων τους κάτω από το στρώμα του πάγου.




Το HMS Trenchant είναι σχεδιασμένο να εντοπίζει και να καταστρέφει εχθρικά υποβρύχια και πλοία.

Η περιοχή της Αρκτικής έχει μεταβληθεί εδώ και χρόνια σε πεδίο σύγκρουσης συμφερόντων καθώς λιώνουν οι πάγοι κι ανοίγουν νέες θαλάσσιες οδοί, ενώ αναδεικνύονται ευκαιρίες για υποθαλάσσιες γεωτρήσεις. Το μεγαλύτερο τμήμα της διεκδικεί η Ρωσία και εκεί πιστεύεται ότι κρύβονται τα υποβρύχιά της που έχουν δυνατότητα εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων. Η επίδειξη δύναμης του βρετανικού HMS Trenchant και δύο αμερικανικών υποβρυχίων, των USS Connecticut και USS Hartford σηματοδοτεί την αναβίωση ασκήσεων που ανάγονταν στον Ψυχρό Πόλεμο σε μια περίοδο που οι σχέσεις Μόσχας-Λονδίνου βρίσκονται στο κόκκινο μετά την πρόσφατη δηλητηρίαση με νευροπαραλυτικό παράγοντα του Ρώσουν πρώην διπλού κατασκόπου Σεργκέι Σκρίπαλ και της κόρης του Γιούλια σε βρετανικό έδαφος.


newsone.gr


Πηγή: http://ift.tt/2hWqqBA
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top